Wodorod energetikasy merkezi

2023-nji ýylyň 12-nji iýulynda uniwersitetde Wodorod energetikasy merkeziniň hünärmenleri bilen “Beýik Britaniýanyň we Demirgazyk Irlandiýanyň Birleşen Patyşalygynyň “Imperial College London” ýokary okuw mekdebiniň hünärmenleriniň arasynda wirtual tejribehanany tanyşdyrmak boýunça wideoaragatnaşyk arkaly maslahat geçirildi.

2023-nji  ýylyň  12-nji  iýulynda  uniwersitetde  Wodorod  energetikasy  merkeziniň  hünärmenleri  bilen “Beýik Britaniýanyň  we  Demirgazyk Irlandiýanyň  Birleşen  Patyşalygynyň  “Imperial  College  London” ýokary okuw  mekdebiniň  hünärmenleriniň arasynda  wirtual  tejribehanany tanyşdyrmak boýunça  wideoaragatnaşyk  arkaly  maslahat geçirildi.

Ýagşygeldi  Kakaýew  adyndaky Halkara  nebit  we  gaz uniwersitetiniň  rektory,  t.y.d.  B.Atamanow

Merkeziň  direktory,t.y.k. H.Hoşdurdyýew

Merkeziň  direktorynyň  orunbasary B.Welhanow

Himiýa  tehnologiýasy we ekologiýa  fakultetiniň  dekany Ş.Tulemedow

Merkeziň  agzasy Ö.Çunguşow

2023-nji  ýylyň  12-nji awgustynda  uniwersitetde Wodorod  energetikasy merkeziniň  hünärmenleri  bilen  BMG-nyň  Senagat  ösüşi boýunça  guramasynyň  (UNIDO) “Senagat  ulgamynda  wodorod  energiýasynyň  orny  baradaky  global  maksatnamasynyň”  çäklerinde hyzmatdaşlygyň  mümkinçiliklerini   ara  alyp  maslahatlaşmak  boýunça  wideoaragatnaşyk   arkaly duşuşyk  geçirildi.

Ýagşygeldi  Kakaýew adyndaky  Halkara nebit  we gaz uniwersitetiniň  rektory, t.y.d.B.Atamanow

Merkeziň direktory,t.y.k. H.Hoşdurdyýew

Merkeziň  direktorynyň  orunbasary B.Welhanow

Merkeziň  agzasy Ö.Çunguşow

2023-nji  ýylyň   26-njy  awgustynda Wodorod  energetikasy  merkeziniň  hünärmenleri  bilen  Hytaý  Halk  Respublikasynyň “Sinopec” kompaniýasynyň  arasynda  tejribehana  enjamlaryny satynalmak  boýunça  wideoaragatnaşyk  arkaly maslahat  geçirildi.

Ýagşygeldi  Kakaýew  adyndaky Halkara nebit we gaz  uniwersitetiniň  rektory, t.y.d. B. Atamanow

Merkeziň  direktory,t.y.k. H.Hoşdurdyýew

Merkeziň direktorynyň  orunbasary B.Welhanow

Himiýa tehnologiýasy we ekologiýa  fakultetiniň  dekany Ş.Tulemedow

Ýagşygeldi  Kakaýew  adyndaky Halkara  nebit  we  gaz  uniwersitetine  Türkmenistanyň  Daşary  işler  ministrligi  tarapyndan  2023-nji  ýylyň sentýabr  aýynyň  5-ne № 19/97139 belgili  gelen  haty  boýunça   2023-nji  ýylyň  11-nji  sentýabrynda Wodorod  energetikasy  merkeziniň hünärmenleri   bilen  German ykdysadyýetiniň  Gündogar  komitetiniň  arasynda  “Ýaşyl  transformasiýa boýunça” we “Energetika  babatynda iki  taraplaýyn  hyzmatdaşlyk”  hakynda  wideoragatnaşyk  arkaly  maslahata  gatnaşyldy  we  Ýagşygeldi  Kakaýew  adyndaky  Halkara  nebit  we  gaz  uniwersitetinden   2 (iki)  tema  boýunça  çykyş  etdiler.

1.    “Gaýtadan  dikelýän  energiýa  çeşmeleri” atly tema  boýunça  merkeziň   direktory, h.y.k. H. Hoşdurdyýew;

2.    “Wodorod  energetikasy  boýunça  halkara  hyzmatdaşlygy”  atly  tema  boýunça  ylym  bölüminiň  hünärmeni  T. Baýramgeldiýew.